VTWIN FÚVÓKÁK

EGY MÉG SZÉLESEBB SPEKTRUMÚ ÚSZÁS- ÉS EDZÉSÉLMÉNY

Az ellenáramoltatós úszómedencéknél a legfontosabb szempont maga az úszásélmény, amit az áramlás jellemzői jelentős mértékben meghatároznak:

• milyen az áramlás erőssége, sebessége és ez mennyire állítható
• mennyire marad az áramlás vonalában az úszó
• milyen széles és milyen mély áramlást tudnak a fúvókák biztosítani
• vannak-e visszacsapódó hullámok, örvénylés, amik zavarhatják az úszást
• mennyire folyamatos/egyenletes az áramlás

A szabadalmaztatott VTWIN Ellenáramoltató ikerfúvókák az ellenáramoltatós úszómedencék között a legsimább, legkiszámíthatóbb, és legerősebb vízáramlást biztosítják. A Venturi-elven alapuló működés és felépítés felgyorsítja a víz áramlását, és egyedülálló, percenkénti 5300 liter vízhozamot tesz lehetővé. A lemezelt dizájn szétszabdalja és így lecsendesíti az örvénylést, ennek köszönhetően válik a vízáramlás simává és kiszámíthatóvá. Az áramlás terjedelme is megnőtt, csaknem a medence teljes szélességében és mintegy fél méter mélységben áramlik a víz, ami megkönnyíti az úszó számára az áramlásban maradást.

A Venturi – csőben egy cső keresztmetszetét szűkítve, az áramló víz felgyorsul és képes az itt becsatlakozó csövön keresztül folyadékot felszívni. A felszívott anyag mennyisége, az adott Venturi-cső kapacitásának határán belül, az átfolyó víz mennyiségével szabályozható és az átfolyó vízmennyiség növelhető. A fúvóka egy szűkülő konfúzorból és táguló szakaszból, azaz diffúzorból áll, melyek között rövid, állandó keresztmetszetű szakasz – torok – van.

ELŐNYE, HOGY

• Nincs szükség külső energiaforrásra.

• Nincs mozgó alkatrész – ezáltal a meghibásodás lehetősége is csökken.

• Jelentős, áramlást fokozó technológia.

A legújabb, Hydropool Öntisztító Trainer ellenáramoltatós úszómedencékben megnövelésre került a belső úszótér, így még több hely áll rendelkezésre az otthoni fitness- és úszóedzésekhez. Az áramvonalas kialakítás és a keskenyedő, kiálló elemektől mentes medencehéj a vizet a medence hátsó részébe tereli úgy, hogy a víz akadálytalanul az áramlás elnyelő gyűjtőnyílásba folyhasson. Így szinte teljesen megszűnik minden örvénylés vagy turbulencia, ami az úszás hatékonyságát csökkentené, vagy az úszót zavarná az úszásban.

Tekintse meg a VTWIN technológiáról készült videónkat: